Bändit

A Different Puzzle (LV)

A Different Puzzle

A Different Puzzle on yhtyeenä tuore, mutta sen jäsenet Sanijs Bondars, Guntis Kaģis ja Edvards Grieze ovat ystävinä tunteneet toisensa pitkään. Yhtenevät musiikilliset kiinnostuksen kohteet sekä erinomainen yhteistyökyky johtivat lopulta ryhmän syntymiseen. Jokaisen musiikillinen tausta on jazzissa. Sanijs sekä Guntis ovat rumpaleita, ja Edvards on valmistunut jazzlaulajaksi. Tällä hetkellä Guntis ja Edvards opiskelevat äänitekniikkaa kehittääkseen osaamistaan oman musiikin äänityksessä ja tuotannossa.  Mm. James Blake, Disclosure, Duke Dumont, ja Jamie Woon ovat artisteja, jotka ovat inspiroineet heitä tutkimaan elektronista musiikkia.

Sanijs Bondars – sähkörummut
Edvards Grieze – laulu ja koskettimet
Guntis Kaģis – koskettimet, perkussiopad, muu elektroniikka

Bar Loose ti 16.2. klo 22:00
Arabiasali ke 17.2. klo 18:00
On the Rocks to 18.2. klo 21:00
Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 00:30

Danger Group

Danger Group Promokuva1-2

Mitä musiikki on, ellei vaarallista leikkiä äänitaajuuksilla? Päämäärä on aina tuntematon, joten hiljaisuuden ja äänen välissä on väistämätön loikka kohti määrittelemätöntä uhkaa. Tähän perustuu Danger Groupin olemassaolo: kuusi itsetietoisuuttaan etsivää tai sitä pakenevaa instrumentalistia hakee turvaa riskinotosta.

Itse musiikkia määrittää monijuurinen runsaudenpula. Vaikka yhtye on laskettu kategoriaan jazz, ei vaara tunne tyylirajoitteita.

Gabriel Korhonen – trumpetti
Anton Morozov – saksofoni
Otso Summanen – kitara
Ville Viitanen – kitara
Lauri ’Danger’ Vaara – basso
Teemu Sarjamo – rummut

Pjazza ma 15.2. klo 20:00

Daniel Patiño Trio (USA)

Photo_DANIEL_1

Daniel Patiño Trio on muodostettu erityisesti festivaalia varten. Daniel ja Pablo soittavat yhdessä vakituisesti toisessa kokoonpanossa, Eli on uusi lisäys trioon. Musiikki kattaa tyylillisesti laajan skaalan latinalaisista rytmeistä amerikkalaiseen RnB:iin ja jazziin.

Daniel Patiño – laulu, kitara
Pablo Yescas – sähköbasso
Eli Fowler – rummut & perkussio

Arabiasali ma 15.2. klo 18:50
Sanomatalo to 18.2. klo 16:30

Joosua

JoosuaSarikoskiPromokuva1

Joosua Sarikoski on nuoresta iästään huolimatta ollut mukana monessa musiikkiliemessä. Seitsemänvuotiaana soittamisen aloittanut trumpetisti-laulaja-lauluntekijä aloitti uransa jazz­kentällä. Vuosien myötä Joosua on laajentanut vaikutusalaansa jazzista popmusiikkiin, rockiin ja souliin.

Sarikoski on koonnut ympärilleen bändin, joka soittaa hänen omaa tuotantoaan. Musiikillaan Joosua pyrkii ennen kaikkea tuomaan esiin persoonaansa, jonka keskiössä on luovuus ja uuden tekeminen. Biiseistä löytyy tunnelmallisesti erilaisia äärilaitoja, herkästä singer­songwritertyylistä energiseen grooveen.

Joosua Sarikoski– laulu ja trumpetti
Ville­-Veikko Airaniemi – kitara
Aki-­Pekka Alanko – basso
Jimi Ahonen – rummut

Bar Loose ti 16.2. klo 21:00

Maulwurf

Maulwurf pic Promohauskuttelu

Maulwurf on lahtelais-savonlinnalaislähtöisen tuottajan Aleksi Kiiskisen artistinimi, jonka alla hän tuottaa elektronista tanssimusiikkia. Elektronisen musiikin saralla Kiiskisen tuotanto ei kohdistu vain yhteen tyylilajiin, vaan hän harrastaa monenlaisia kokeiluja – eniten ehkä drum ’n’ bassin ja glitch hopin parissa. Ideat ja inspiraation Kiiskinen löytää elämästään ja ympäristöstään. Joskus kyseessä on klassisesta musiikista tai jazzfraseerauksesta ammennettu idea, toisinaan ideaan riittää asunnon oven narina. Maulwurfin musiikkia on kuvattu muun muassa omaperäiseksi, kokeilevaksi ja energiseksi. Onpa sitä sanottu väkivaltaiseksikin. Kiiskisen tarkoituksena on viihdyttää ja tuoda yhä suurempi kirjo elektronista tanssimusiikkia kuulijoiden tietoisuuteen tinkimättä kuitenkaan tanssittavuudesta.

Aleksi Kiiskinen – elektroniikka

Sanomatalo to 18.2. klo 18:30
Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 21:30

MiRA

Mira TyviPromokuva3

MiRA on tummaääninen ja sielukas laulaja-lauluntekijä, jonka äänessä kuuluu sekoitus aistillista herkkyyttä ja voimallista tulkintaa. Laulut ovat suoria ja elämänmakuisia kertomuksia erilaisista kohtaamisista ja kokemuksista, unohtamatta pientä pilkettä silmäkulmassa. Musiikissa yhdistyvät vahvat melodiat sekä groove, joka hiipii salakavalasti jalan alle ja saa lanteet keinumaan. Vaikutteita on ammennettu kaikkiruokaisesti niin popista, soulista, rockista kuin funkistakin.

Mira Tyvi – laulu
Jussi Perälä – koskettimet
Olli Jokinen – basso
Ville Kela – rummut

Waltteri Toivonen tuuraa CE-keikalla bändin vakituista kitaristia Miko Tekoniemeä.

Arabiasali ke 17.2. klo 19:00

Mute Contour

Mute Contour Promokuva1

Mute Contour on helsinkiläinen yhtye, joka soittaa modernia englanninkielistä soulmusiikkia asenteella. Yhtye syntyi lukiossa tutustuneiden oululaisten Miko Kontturin ja Heikki Saarenkunnaksen tavattua uudelleen Helsingissä. Ystävykset päättivät kerätä ympärilleen kokoonpanon soittamaan Mikon tekemiä kappaleita. Musiikillinen tinkimättömyys ja tiukka liveshow ovat yhtyeen tärkeimpiä prioriteetteja.

Miko Contour – laulu
Gabriel Korhonen – trumpetti
Lasse Ammann – saksofoni
Jaakko Kiuru – koskettimet
Jussi Nykänen – kitara
Heikki Saarenkunnas – basso
Teemu Sarjamo – rummut

Arabiasali ma 15.2. klo 18:15
Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 23:30

Nette

NettePromokuva3

Nette on 25-vuotias laulaja-lauluntekijä Helsingistä, jonka englanninkielisessä popissa elektroninen tanssimusiikki kohtaa hiphopin sävyt. Nette säveltää ja sanoittaa itse musiikkinsa ja hänen kappaleistaan välittyvät omakohtaiset elämänkokemukset, joihin kuulijan on helppo samaistua. Biiseissä ominaista ovat iskevät kertosäkeet sekä massiiviset soundit. Rytmikkäät sanoitukset huokuvat hiphop-henkeä.

”Haluan saada jengin tanssimaan ja fiilistelemään. Tärkeää on herättää kuulijassa tunteita – syntyivät ne sitten biisin lyriikoista, melodiasta tai yleisestä fiiliksestä. Laulaessani haluan tarkoittaa mitä sanon, ja siksi jokainen biisi on minulle sydämen asia.”

Nette – laulu
Atso Soivio – koskettimet
Roope Riihijärvi – kitara
Georgi Gege Velinov – basso
Johannes Erkkilä – rummut

Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 20:30

Red Letter Day

REDLETTERDAY_PROMOPIC-2

Red Letter Day syntyi, kun viisi muusikkoa päätyi soittamaan yhdessä ja huomasi homman toimivan. Bändi yhdistää musiikkityylien moninaisuuden erilaisia vaikutteita säteileväksi popiksi. Suru tai onnellisuus, jokainen päivä ja jokainen hetki on tärkeä ja merkityksellinen. Tätä Red Letter Day haluaa korostaa kappaleidensa avulla, jotka ovat bändin laulajan Markon kirjoittamia. Red Letter Day on riskien ottamista, rehellisenä ja aitona pysymistä, eri musiikkityylijen välisten saumojen häivyttämistä sekä niiden marginaaleihin kirjoittamista.

Marko – laulu ja koskettimet
Jussi Nykänen – kitara
Juho Karppinen – kitara ja taustalaulu
Heikki Saarenkunnas – basso
Ukri Suvilehto – rummut

Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 23:30

Three Cycle Group

ThreeCycleGroup

Three Cycle Group on keväällä 2015 perustettu kolmen helsinkiläisen jazzmuusikon muodostama urkutrio. Innoitus kyseiseen kokoonpanoon löytyi halusta kokeilla mihin asti perinteistä kitara-urku-trioa voi venyttää. Pienen bändin mahdollistama soitannollinen spontaanius on ollut tärkeä asia alusta asti.

Urkutrio on kokoonpanona ainutlaatuinen täyteläisen soundinsa vuoksi. Kahden harmoniainstrumentin täydentäessä upeasti toisiaan saadaan pienen yhtyeen sointi vetämään vertoja isommallekin jazzyhtyeelle. Bändin soundi pohjautuu 50-60-lukujen amerikkalaiseen jazzmusiikkiin, blueshenkisiin sävellyksiin ja juurevaan grooveen.

Otto Rissanen – kitara
Toomas Keski-Säntti – urut
Tuomas Ruokonen – rummut

Pjazza ma 15.2. klo 22:00
Kappeli ke 17.2. klo 20:00

Tuomas Norjanen Project

TuomasNorjanenPic1

Miten yhdistää elokuvamusiikki rockista ja metallista tuttuihin elementteihin? Pystyykö samaan kappaleeseen mahduttamaan sekä sinfoniaorkesterin että kuoron bändisoitinten ja lauluraitojen lisäksi ilman että miksaajan tukka harmaantuu? Riittääkö kitarasooloon vain 500 säveltä? Näiden kysymysten äärellä vuonna 2015 sai alkunsa Tuomas Norjanen Project.

Muutama massiivinen kappale oli jo kasaantunut yhtyeen säveltäjä-kitaristi Tuomas Norjasen pöytälaatikkoon aikaisemmin, mutta sopivaa tiimiä näiden kappaleiden toteuttamiseen ei näyttänyt löytyvän. Tuomas joutui tiluttamaan näitä eepoksia yksinään, kunnes rumpali Topias Kupiainen otti haasteen vastaan ja alkoi työstää kappaleiden miksauksia ja rumpuosuuksia. Tuomas Norjanen Projectin musiikkia voi ehkä parhaiten verrata säveltäjä-kitaristin kieroon mieleen ja kokeilunhaluun. Kappaleiden sisältämät kuoro-osuudet ovat täysin yhtyeen itsensä laulamia, ja sinfoniaorkesterisovitukset Tuomaksen käsialaa.

Turo Tapani – laulu
Tuomas Norjanen – kitara
Aki Andrejeff – basso
Topias Kupiainen – rummut

On the Rocks to 18.2. klo 23:00

Radiant Colors

RadiantColorsPic1

Noin vuosi sitten laulaja Eveliina Lähdevuori ja kitaristi Tom Efrati alkoivat tehdä yhdessä kappaleita. Kun biisejä rupesi kertymään paljon, he kokosivat bändin rumpali Joel Matikaisen ja basisti Leevi Erkkilän kanssa. Radiant Colorsissa yhdistyy pop-musiikki ja rock-asenne. Vaikka kokoonpano on pieni, se saa täytettyä tilan kuin tilan äänimassallaan!

Eveliina Lähdevuori – laulu
Tom Efrati – kitara
Leevi Erkkilä – basso
Joel Matikainen – rummut

On the Rocks to 18.2. klo 22:00

Läpä

Läpä

Suomirockin pelastajaksikin tituleerattu Läpä on hiljattain soolouransa käyntiin polkaissut helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikkia on verrattu muiden muassa Olavi Uusivirran, J. Karjalaisen sekä Anssi Kelan tuotoksiin. Läpä veivaa bändinsä kanssa rehellisiä ja koskettavia lauluja elämästä.

Lauri ”Läpä” Koivusalo – laulu ja kitara
Mikael Hassinen –
koskettimet
Sebastian Lindqvist
kitara
Leevi Erkkilä
basso
Ville-Pekka Vaaralahti
rummut

Bar Loose ti 16.2. klo 23:00

Linnea & Roni

Pysty

Linnea & Roni on laulaja-sellisti Linnea Hildenin ja kitaristi Roni Ylhäisen kokeellinen jazziin painottuva yhtye. Epätavallisella kokoonpanollaan ja omintakeisella tyylillään se tekee vaikutuksen monenlaiseen yleisöön.

Duo perustettiin syksyllä 2015. Aluksi se oli perinteinen laulu ja kitara -duo, mutta yhtye sai pian uuden ilmeen kun kokoonpanoon lisättiin myös sello. Linnean ja Ronin tavoitteeksi tuli uudistaa perinteitä ja luoda jotakin mielenkiintoista.

Duon ohjelmisto koostuu pääosin Linnean ja Ronin omasta musiikista, mutta myös vaihtelevasti uuden luonteen saaneista jazzklassikoista. Musiikki vaihtelee minimalistisesta lähestymistavastaan runsaampaan efektilaitteiden avulla luotuun äänimaailmaan. Ohjelmisto on monipuolisesti mukautettavissa kevyestä taustamusiikista omaperäisempään, jolloin se sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.

Linnea Hilden – laulu ja sello
Roni Ylhäinen – kitara

Karl Fazer Café ti 16.2. klo 20:00

Room 14 Band (RUS)

Room 14 Band

Bändi perustettiin vuonna 2015, ja se oli alun perin lahjakkaan pianistin ja Mussorgskyn konservatorion opiskelijan, Alexandra Nadtochyn johtama pianotrio. Vaivaton, luova ja taiteellinen kommunikaatio opiskelijoiden välillä johti kokoonpanon kasvuun kvintetiksi. Bändin nimi tulee opiskelijoiden harjoitus- ja työskentelytilasta. Tiivistunnelmaista auditorio neljäätoista ei voi kuvailla tilavaksi, mutta ehkä juuri siksi se onkin sopiva paikka epämuodollisille, spontaaneille kontakteille, jotka kehittyivät vakaaksi taiteelliseksi kumppanuudeksi. Kaikki ryhmän jäsenet säveltävät ja uskovat, että pienestäkin ideasta voi tulla säkenöivä teos, jos kaikki tuntevat olevansa samalla aaltopituudella.

Alexandra Nadtochy – piano
Lyusinda Isaeva – altosaksofoni
Michael Shipov – tenorisaksofoni
Stanislav Nuzhny – basso
Maria Konosova– rummut

Pjazza ma 15.2. klo 21:00
Kappeli ke 17.2. klo 21:00
Teatr Za (Hämeentie 103) to 18.2. klo 18.00

Out in Tintou (EST)

Out in Tintou pic

Out in Tintou on nuorista virolaisista koostuva bändi, jolla on taipumusta villiintyä hyvän grooven vaikutuksen alaisena. Heidän repertuaarinsa vaihtelee indie-popista jazzvivahteiseen grooveen. Jäsenet ovat peräisin eri puolelta Viroa, ja he tapasivat Georg Ots -konservatoriolla.

Tiina Adamson – laulu
Anni-Teele Värav – huilu
Karl-Madis Pennar – kitara
Ats Tani – basso
Rando Lilleorg – rummut

Karl Fazer Café ti 16.2. klo 19:00
Sanomatalo to 18.2. klo 15:45
Ravintolalaiva Wäiski pe 19.2. klo 19:30

 Kaiti

KaitiPromokuva

Kaiti on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, joka esittää yhtyeensä kanssa herkkiä ja mukaansatempaavia suomenkielisiä lauluja. Kaitin vangitseva tulkinta sekä pehmeä ja vivahteikas ääni pysäyttävät kuuntelemaan tarinoita rakkauden eri muodoista ja ilmentymistä. Musiikkia on luonnehdittu sielukkaaksi ja melankoliseksi. Siinä voi kuulla jotain vanhaa, mutta myös jotain uutta ja persoonallista. Kappaleissa on vaikutteita niin popista, jazzista kuin myös bluesista.

Kaiti Kink – laulu ja akustinen kitara
Adeola Ikuesan – taustalaulu
Jaakko Kiuru – koskettimet
Roni Ylhäinen – kitara
Olli Jokinen – basso
Ville Kela – rummut

 Karl Fazer Café ti 16.2. klo 18.00
Sanomatalo to 18.2. klo 15.00

Eetu Palomäki Quartet

Eetu Palomäki Quartet

Eetu Palomäki on artistina keskittynyt musiikkiin ja muihin äänitaiteisiin käyttäen työvälineinään pianoa ja elektroniikkaa. Rumpali Niko Koivuhovin, basisti Henri Nikkilän ja kitaristi Kristian Westerlingin kanssa hän muodostaa Eetu Palomäki Quartetin. Yhdessä he luovat tyhjiönomaista substanssia, joka imee vaikutteita laajasta skaalasta musiikillisia ja taiteellisia vaikutteita, selkeimpinä inspiraation lähteinä nykyjazz, vapaa improvisaatio sekä kokeellinen elektroninen musiikki. Heidän tutkimusretkensä äänen ja hiljaisuuden maailmoissa pohjautuvat haluun ylittää yksilön rajoitukset yhteenkuuluvuutensa liitolla.

Eetu Palomäki – piano ja elektroniikka
Kristian Westerling – kitara
Henri Nikkilä – basso
Niko Koivuhovi – rummut

Kappeli ke 17.2. klo 22:00   

Yona & Dream On Big Band

dreamon2Yona

Dream On Big Band (DOBB) on vuonna 2014 ala-asteikäisistä peruskoululaisista koottu orkesteri, jossa soittaa oppilaita kuudesta itähelsinkiläisestä peruskoulusta. Dream On -tukitoiminnan avulla on kerätty lahjoitussoittimia, joiden turvin lapset pääsevät soittamaan puhaltimia. DOBB:n kapellimestareina toimivat Jasmin Afaneh-Haanpää ja Mikko Haanpää. Yhtyeen konserteissa on usein vierailevina solisteina entisiä Pop & Jazz Konservatorion opiskelijoita. Close Encounters On Air -konsertissa Sanomatalossa vierailijana on omaa tietään kulkeva laulaja-lauluntekijä Yona.

 

Sanomatalo to 18.2. klo 18:00