Linnea ja Roni – uniikkia soundia ja leijuvaa jazzfiilistelyä

Vielä tänään ehdit nautiskelemaan iltakahvista tai -teestä, leivonnaisista ja hyvästä musiikista, kun Close Encountersin esiintyjät valloittavat Karl Fazer Caféssa! Ennen sitä kannattaa kuitenkin lukaista siellä tänään kello 20 esiintyvän jazzduon, Linnean ja Ronin haastattelu.

Haastattelu Kerttu Suonpää

Miten perin erikoinen kokoonpanonne on syntynyt?

Roni: To cut a long story short, Linnea etsi viime syksynä duo-keikalleen kitaristia, ja minä poika suostuin.
Linnea: Joo, Roni alistui ja suostui.
Roni: Ja sitten keksittiin kokeilla, toimisko tässä duossa myös sello. Se eka keikka skulas niin hyvin, että päätettiin jatkaa, ja katsoa, saadaanko tästä kitara-laulu-sello-jutusta oikeesti magee.

Kertokaa vähän soundistanne.

Roni: No onhan meillä ihan oma soundi, johon vaikuttaa tietenkin merkittävästi Linnean sello. Ja laulu tietenkin myös.

Linnea: Meidän musa on aika leijuvaa fiilistelyä höystettynä modaalisella sointumaailmalla. Ja loppu on historiaa!

Mitä odotuksia teillä on CE-viikolle ja tulevaisuudelle? Mitkä ovat tavoitteenne?

Roni: Nyt on tavoitteena saada tosi hyvä setti kuntoon CE-viikolle, ja sitten myöhemmin myös sellainen helpommin pureskeltava mattojazz- setti, jota voidaan viedä mainstream-paikkoihin.
Eli ensin CE-viikko, ja sen jälkeen aloitetaan talkoot tän meidän saundin kanssa, ja katotaan kuinka iso juttu tästä saadaan aikaseksi.

Linnea: Juu, tässä projektissa on omat haasteensa just tuossa sovitus-puolessa. Ja tietenkin laulun ja sellon yhdistäminen on mulle aika oma henkilökohtainen Mount Everest. Mutta haasteet on hyvä juttu!

Hmmm, tässä olisi paljon potentiaalia johonkin todella päräyttävään, tuleeko teistä Suomen uusi Eva& Manu?

Molemmat: Hahah, ei me siitä tiedetä, mutta kyllä me kaikkemme tehdään, että saadaan tästä kokoonpanosta viimeisetkin potentiaalin rippeet irti.

Onko teillä viimeistä lennokasta lausetta, jolla saadaan festariväki katsomaan teitä tiistaina?

Roni: No eihän tällaista kokoonpanoa ole ennen kuultu, kannattaa mun mielestä tulla kattomaan, miltä tällainen duo kuulostaa. Sitten voi todeta, onko tää hyvä juttu vai ei.

Linnea ja Roni ovat kerrassaan ihania. Sympaattisia, nöyriä ja vielä upean näköisiäkin yhdessä – ennustan tästä hittiä! Tule siis tiistaina 16.2. Karl Fazer Caféseen tsekkaamaan, miltä kuulostaa, kun kitara ja sello kohtaavat uniikilla tavalla. Jaiks!

Linnea ja Roni

Duon muodostavat kitaristi Roni Ylhäinen ja laulaja-sellisti Linnea Hilden.