Tiistaina esiintyivät singer-songwriterit ja vieraat Virosta sekä Latviasta

Close Encounters Helsinki – St. Petersburg -viikon tiistaina nautittiin elävästä musiikista Karl Fazer Caféssa ja Bar Loosessa. Fazerilla fiilisteltiin singer-songwritereita akustisempina numeroina, kun taas Loosessa kuultiin latvialaisen A Different Puzzlen, laulaja-trumpetisti Joosua Sarikosken ja uudeksi Olavi Uusivirraksikin tituleeratun Läpän biisejä. Tästä blogipostauksesta löydät tunnelmapaloja tiistailta.

Keskiviikkona edellä mainittua A Different Puzzlea kuullaan uudestaan Arabiasalissa kello 18, jonka jälkeen bloginkin haastattelussa käynyt sielukas MiRA päästetään lavalle kello 19. Ilta jatkuu kello 20 alkaen Kappelissa, jossa festivaaliväkeä viihdyttävät jazzyhtyeet Three Cycle Group, Room 14 Band ja sokerina pohjalla vapaaimprovisaatiota ja kokeellista elektronista musiikkia nykyjazziin yhdistelevä Eetu Palomäki Quartet.

Tiistain festivaalipäivä alkoi radiohaastattelulla, kun CE-viikon juontajakaksikko Arttu Hautala ja Amanda Oscarsson vierailivat Radio Helsingin Päiväkämmit -ohjelmassa Henri Pulkkisen haastateltavina. Jos missasit radiolähetyksen, voit kuunnella siitä podcastin täältä. 

Raportit Iida Häkli ja Oili Paaskoski

Kaiti_KarlFazerCafe_Kannisto_002

Kaiti_KarlFazerCafe_Kannisto_001

Karl Fazer Cafen tiistain ohjelmisto oli hyvin jazzpainotteista, mikä sopikin kahvilan hienostuneeseen tunnelmaan. Ensimmäisenä esiintyi Kaiti, jonka herkät,  akustiset biisit olivat hyvä aloitus illalle. Kauniit sanat ja upeilla stemmoilla rikastetut heleät laulut olivat ihanaa kuunneltavaa.

out_in_tintou_karlfazercafe_sundell_02

OutInTintou_KarlFazerCafe_Virtamo_007

Seuraavana esiintyi virolaisyhtye Out in Tintou, jonka laulaja Tiina Adamson hurmasi yleisön kirkkaalla äänellään ja monipuolisella dynaamisella laulutyylillään. Bändin sovitukset olivat taidokkaasti tehtyjä ja groovaavat biisit nostattivat hyvin tunnelmaa, tehden selvästi yleisöön vaikutuksen. Väliin Adamson esitti myös vironkielisen soolobiisin, jonka säesti yksin pianolla.

LinneajaRoni_KarlFazerCafe_Lahdenaho_05

 

linnea&roni_fazer_cafe_sundell_03

Illan viimeiset esiintyjät olivat Linnea Hilden ja Roni Ylhäinen persoonallisella laulu-kitara-sello -kokoonpanollaan. Todella taidokkaasti tehdyt, teknisesti haastavat biisit olivat mielenkiintoista kuunneltavaa. Linnean laulu oli lahjakasta akrobatiaa eri äänialoja monipuolisesti hyödyntäen.

RADIANT+COLORS_USEmbassy_Mäkelä+003

DanielPatiñoTrio_US_Embassy_Karppanen_2

Tiistaihin mahtui myös Pop & Jazz Konservatorion sekä Berkleen aikaansaannosten esittelyä US Embassyssa, jossa kävivät esiintymässä Radiant Colors (ylemmässä kuvassa yhtyeen laulaja Eveliina Lähdevuori) sekä jo maanantain avajaisissa esiintynyt Daniel Patiño Trio. 

Joosua_BarLoose_Hallikainen_LK+_9

Joosua_BarLoose_Santos_3

Joosua_BarLoose_Hallikainen_LK+_7+copy

Bar Loosen illan avasi Joosua Sarikoski, joka toi ensimmäistä kertaa lavalle oman bändinsä ja omat kappaleensa. Sarikoski totesikin keikan jälkeen, että ensimmäisen keikan tapaan tilanteessa oli tervettä vaaran tuntua, mutta soulia ja jazzia yhdistelevät biisit sujuivat silti hyvin ja saivat myös yleisöltä hyvän vastaanoton.

A_Different_Puzzle_BarLoose_Uusitalo_1

A_Different_Puzzle_BarLoose_Uusitalo_4

 

Latvialaisvieraiden bändi A Different Puzzle oli illan toinen esiintyjä. Yhtyeen tutkimusmatka jazzin kautta elektroniseen musiikkiin oli mielenkiintoista seurattavaa yhteen keikkaan tiivistettynä, ja vaikutteet muun muassa Disclosuren ja Jamie Woonin musiikista olivat selkeästi kuultavissa. Jos et ollut paikalla, on A Different Puzzle mahdollista nähdä keskiviikon Arabiasalin keikan lisäksi myös torstaina On the Rocksissa ja festivaalin päätösklubilla Ravintolalaiva Wäiskissä perjantaina!

Läpä_BarLoose_Uusitalo_6

 

Läpä_BarLoose_Uusitalo_4

 

Läpä_BarLoose_Santos_2

 

Close Encountersin tiistain päätti Läpä, jota on sanottu muun muassa suomirockin pelastajaksi. Rehellisen koskettavat laulut sekä bändin yhtenäinen meno vetosivat yleisöön ja tekivät keikkakokemuksesta varmasti unohtumattoman.

Blogi palaa kuvioihin jälleen huomenna, kun kokoamme yhteen keskiviikon parhaat palat ja kerromme torstain CE on Air -tapahtumasta, jossa festivaali valtaa Sanomatalon!