Urkutrio Three Cycle Group groovaa CE-viikon käyntiin

Huomenna se alkaa – Pop & Jazz Konservatorion Close Encounters -festivaali! Maanantain tunnelmat starttaavat avajaisilla Arabiasalissa, jossa nähdään ja kuullaan Mute Contouria sekä Daniel Patiño Trioa. Ilta jatkuu Yrjönkadulle Pjazzaan, jossa tunnelmoidaan erilaisten jazzyhtyeiden seurassa. Yksi niistä on urkutrio Three Cycle Group, johon tutustumme tänään festivaaliblogin haastattelussa.

Haastattelu Iida Häkli

Three Cycle Groupin kitaristin Otto Rissasen opiskelee Pop & Jazz Konservatoriossa ja esiintyy CE-viikolla kahtena päivänä kolmihenkisen yhtyeensä kanssa. Yhtyeen jäsenet – Otto, rumpali Tuomas Ruokonen ja urkuja soittava pianisti Toomas Keski-Säntti –  olivat soitelleet yhdessä aiemminkin eri kokoonpanoissa. Keväällä 2015 he saivat idean perinteisen 1950-luvun jazzkokoonpanon, urkutrion perustamisesta.

-Alun alkaen ajatuksemme oli, että tehdään omaa musiikkia. Three Cycle Groupissa on mahtavaa myös se, että on niin helppoa soittaa keikkoja kompaktilla kokoonpanolla, joka toimii sellaisenaan. Toisaalta kokoonpanoa on helppo lähteä laajentamaan jossakin vaiheessa esimerkiksi solisteilla, jos vain haluamme, Otto kertoo.

Three Cycle Groupin musiikkityyliä Otto kuvailee soulin ja jazzin sekoitukseksi.
-Se on 60-luvun viihteellistä, groovepainoitteista musiikkia, hän selittää.

Bändi soittaa enimmäkseen omia instrumentaalikappaleitaan, jotka ovat Oton ja Toomaksen käsialaa.
-Otan kynän ja paperia ja alan kirjoittaa, Otto kuvailee biisintekoprosessiaan.
- Hahmottelen melodiaa, soittelen ja fiilistelen. Joskus saatan kuunnella levyjä, joista voi hakea inspiraatiota.

Three Cycle Group on keikkaillut viime keväästä lähtien, tehden aluksi jonkin verran taustajazzkeikkoja. Pjazzassa ja April Jazz -festivaaleillakin on käyty esiintymässä. CE-viikolla bändi esiintyy kahtena päivänä; maanantaina 15.2. Pjazzassa ja keskiviikkona 17.2. Kappelissa. Luvassa on uutta ohjelmistoa.

-Olemme säveltäneet paljon uusia biisejä vuodenvaihteen jälkeen. Näitä biisejä ei olla aikaisemmin missään soitettu. Odotan innolla, että pääsemme soittamaan, kuulemaan muita bändejä ja tutustumaan muihin muusikoihin.
Tulevaisuudessa Otto haluaa tehdä lisää omaa musiikkia ja saada mahdollisimman paljon lisää keikkoja. Bändin musiikin julkaisemistakin EP:n muodossa hän on suunnitellut. Äänitettyä materiaalia löytyy jo vähän bändin nettisivuilta, Facebookista ja Youtubesta.

www.threecyclegroup.fi

www.facebook.com/threecyclegroup

ThreeCycleGroup

Three Cycle Groupin jäsenet: urkuri Toomas Keski-Säntti, kitaristi Otto Rissanen ja rumpali Tuomas Ruokonen.